گرامیداشت روز جهانی پوکی استخوان

تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۰۷/۲۹ ۱۳:۳۵ | تعداد بازدید: 576

متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه در گفت‌وگو با روابط عمومی دانشکده بهداشت به مناسبت روز جهانی پوکی استخوان که همه ساله در 20 اکتبر (28 مهرماه) برگزار می‌شود، اظهار کرد: پوکی استخوان یک بیماری خاموش است که در آن تراکم معدنی استخوان با افزایش سن به تدریج کاهش می‌یابد به شکلی که استخوان ترد و شکننده می‌شود؛ پوکی استخوان باعث می‌شود ضربه‌ای که به طور معمول باعث بروز شکستگی در افراد سالم نمی‌شود؛ باعث شکستگی استخوان‌های فرد شود.

دکتر ناصح پهلوانی بیان کرد: براساس آمار در کشور ايالات متحده آمریکا بيشتر از 8 ميليون زن و 2 ميليون مرد مبتلا به استئوپروز هستند و این آمار در بین خانم های دنیا حدود 200 میلیون نفر می باشد در ایران آمار دقیقی اخیرا از تعداد افراد مبتلا به استئوپروز وجود ندارد با این وجود پوکی استخوان در اکثر موارد در سالمندان تظاهر پیدا می کند و با توجه به اینکه در حال حاضر حدود 6 میلیون نفر از جمعیت 83 میلیونی ایران بالاتر از 65 سال و سالمند هستند پوکی استخوان یکی از مهمترین مشکلات بهداشتی در بین آنها می باشد و لذا به کارگیری تدابیر بهداشتی و مشاوره ای در پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.

عضو هیأت علمی دانشگاه، در خصوص راهکارهای پیشگیری از ابتلا به استئوپروز افزود؛ داشتن تغذیه سالم که در آن از کلیه ریزمغذی های مورد نیاز جهت سلامت استخوان استفاده شود از جمله عوامل مهم در پیشگیری از ابتلا به استئوپروز است. توصیه عمومی برای افراد در معرض پوکی استخوان و تمامی افراد بالای 50 سال این است که رژیم غذایی سرشار از میوه و سبزیجات (حداقل 3 واحد میوه و 4 واحد سبزی در طول شبانه روز) همراه با پروتئین کافی (منابع آن شامل گوشت مرغ، ماهی، حبوبات و تخم مرغ) مصرف کنند و در هفته حداقل سه روز با شدت متوسط فعالیت بدنی به مدت هر روز بین 45 تا 70 دقیقه مانند کار با وزنه، پیاده روی تند، استفاده از تردمیل، طناب زنی و... داشته باشند.