تعداد 2۱ هزار و 372 بیمار مبتلا به فشارخون بالا در جمعیت بالای 30 سال تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه شناسایی شد

عضو هیات علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه همزمان با فرا رسیدن روز جهانی فشار خون بیان کرد: براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، فشارخون بالا به عنوان یک بیماری همه گیر و مزمن جهانی مطرح است و تعداد مبتلایان این بیماری در دنیا به يک ميليارد و ۱۳۰ ميليون نفر رسيده و شمار مبتلایان طي ۴۰ سال گذشته بيش از دو برابر شده است و بر همین اساس این سازمان روز 17 ماه می میلادی (27 اردیبهشت 1402) را به عنوان روز جهانی فشارخون بالا نامگذاری کرده است.
دکتر ناصح پهلوانی خاطرنشان کرد: در ایران نیز میزان شیوع فشارخون بیش از 43 درصد در بزرگسالان عنوان شده است که بیش از نیمی از آنها از بیماری خود مطلع نیستند و شیوع این بیماری با بالا رفتن سن افزایش می یابد که البته شیوع فشارخون در کودکان ایرانی نیز آمار قابل توجهی دارد و شیوع 9 درصدی را در کودکان 6 تا 12 ساله کشور به خود اختصاص می دهد. بر اساس یک بررسی در شهرستان تربت حیدریه تعداد 21 هزار و 372 بیمار مبتلا یه فشارخون بالا در جمعیت بالای 30 سال تحت پوشش این دانشگاه شناسایی شد که مشابه با آمارهای کشوری به عنوان شیوع بالا در نظر گرفته می شود.
وی تصریح کرد: از آنجا که فشار خون بالا، یکی از مهمترین عوامل خطر بروز بیماری های قلبی عروقی، سکته های قلبی و مغزی و نارسایی مزمن کلیوی و همچنین از عوامل اصلی مرگهای زودرس است و سهم قابل توجهی از بار بیماری ها را به خود اختصاص می دهد.
دکترای تخصصی تغذیه بالینی و رژیم درمانی در در خصوص راهکارهای کنترل فشارخون افزود: مصرف مواد غذایی دارای پتاسیم، منیزیم و فیبر می تواند به کنترل فشار خون کمک کنند. میوه ها و سبزیجات، آجیل، دانه ها و مغزها، حبوبات، گوشت بدون چربی و مرغ منابع خوبی از مواد غذایی مناسب برای کنترل فشار خون بالا هستند.