همزمان با هفته خود مراقبتی عنوان شد:

آموزش خودمراقبتی عامل ارتقاء سلامت، بهبود سبک زندگی و پیشگیری از بیماریهاست

تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۰۸/۲۸ ۱۴:۱۷ | تعداد بازدید: 140

خودمراقبتی، فرایندی است که هر فرد مبتنی بر نگرش، دانش، مهارت و توان خود به عنوان یک منبع، سلامت خود را تامین، مراقبت و ارتقاء می بخشد.
به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، هر ساله 27 آبان ماه تا 3 آذرماه مصادف با ۱۸ الی ۲۴ نوامبر به عنوان هفته جهانی خود مراقبتی (World Self Care Week) نامگذاری شده است. این مناسبت فرصتی را برای افزایش توجه به موضوع خودمراقبتی در سراسر جهان فراهم می‌کند.
دکتر فاطمه پورحاجی ضمن بیان این خبر افزود: بر اساس تعریف سازمان جهانی بهداشت خود مراقبتی به مجموعه عملکردهایی گفته می‌شود که هر فردی برای حفظ سلامت جسمی و روانی، پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها و اقدامات درمانی مناسب برای بهبود خود به کار می‌گیرد.
بر اساس آمارهای ارائه شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، درصد بالایی از بیماری‌هایی که سلامت جسم و روان را مختل می‌کند محصول بی‌تفاوتی به امر خود مراقبتی است.  اگرچه خود مراقبتی، فعالیتی است که مردم برای تأمین، حفظ و ارتقاء سلامت خود انجام می‌دهند؛ ولی گاهی این مراقبت به فرزندان، خانواده، دوستان، همسایگان، هم محلی‌ها و همشهریان آن‌ها نیز گسترش می‌یابد.
دکتری تخصصی آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت خاطرنشان کرد: یکی از عوامل موثر در زمینه خودمراقبتی ارتقاء سطح سواد سلامت است. وی با اشاره به تشکیل کمیته فرعی سواد سلامت در سطح شهرستان اذعان داشت: با توجه به گذار بیماری‌ها از واگیر به غیر واگیر و حرکت از درمان قطعی بیماری‌ها به مراقبت مادام العمر، نقش مـردم در مراقبت از سلامت خود و اعضای خانواده برای سالم زیستن، مدیریت ناخوشی‌های جزیـی، مـدیریت بیمـاری‌هـای مزمن و حاد روز به روز در حال افزایش است به گونه‌ای که سهم عمده‌ای از تمـام مراقبـت‌هـا را خودمراقبتی تشکیل می‌دهد.
وی افزود در راستای برنامه ملی خودمراقبتی،به عنوان برنامه پنجم تحول سلامت، دانشکده بهداشت نسبت به تشکیل کمیته فرعی سطح سواد سلامت شهرستان اقدام نموده است و ارتقای سطح سواد سلامت را در دستور کار خود قرار دارد.

سر تیتر خبر
همزمان با هفته خود مراقبتی عنوان شد: