پاندمی کووید_۱9 و اهمیت ویژه آن در دیابتی ها

تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۱/۲۵ ۰۸:۰۴ | تعداد بازدید: 17

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه ضمن تاکید بر اهمیت ویژه دیابت بویژه در دوران شیوع کرونا،در این خصوص اظهار داشت :

دیابت از جمله بیماری‌های شایع در بین افراد جامعه در گروه‌های سنی مختلف است که به صورت متقابل با شرایط زندگی فرد ارتباط دارد و طبق آخرین مطالعه انجام شده در کشور ما، یک چهارم بیماران از بیماری خود بی اطلاع هستند.

دکتر محمدحسین دلشاد، دکترای تخصصی آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت در ادامه افزود:

طبق آخرین آمار بدست آمده از هر ۶ تولد،یک مورد درگیر قند خون بالا در بارداری هستند. دو سوم افراد مبتلا به دیابت در مناطق شهری زندگی می‌کنند و سه چهارم آن‌ها در سن کار هستند. از هر ۵ نفر مبتلا به دیابت یک نفر بالای ۶۵ سال سن دارد و 2/4 میلیون نفر در سال ۲۰۱۹ در اثر دیابت فوت کردند. همچنین دیابت مسئول ۱۰ درصد از کل هزینه های صرف ‌شده در سلامت است.

وی همچنین اظهار داشت : طبق مطالعات شیوع دیابت در استان خراسان رضوی در زنان 10.1 و در مردان 8.6 درصد میباشد.یکی از مسایل مهم در بیماری دیابت خودمراقبتي می‌باشد. خودمراقبتي در برگيرنده فعاليت‌هايي مشتمل بر ارتقاي سلامت، پيشگيري از بيماري، درمان بيماري و مصدوميت‌ها و درمان و توان‌بخشي بيماري‌هاي مزمن است. ورزش و تحرک بدنی، رعایت رژیم غذایی، شناسایی علایم افزایش قند خون، مصرف مرتب داروها، مراقبت از پاها، کنترل وزن بدن از رفتارهای خودمراقبتی در دیابت است. همچنین پایش منظم عوامل خطر برای مشکلات دیابت و مداخله زودهنگام منجر به کاهش بستری و بهبود نتایج بالینی می‌ شود.

دکتر محمدحسین دلشاد در پایان گفت: با توجه به پاندمی کووید_19 پیشگیری از دیابت بیش از پیش اهمیت دارد. گفتنی است که در برخی کشورهای جهان، تا ۵۰ درصد افرادی که مبتلا به کووید ۱۹ شدند، مبتلا به دیابت بودند بنابراین مبتلایان به دیابت در صورت ابتلا به بیماری کووید_19 بیشتر در معرض خطر عوارض شدید بیماری قرار دارند و توجه به این امر بسیار حائز اهمیت است.