عضو هیات علمی گروه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه بیان کرد:

شيوه زندگي مردم ارتباط مستقیمی با ديابت نوع دوم دارد

کد مطلب: ۱۳۳۱ | تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۰۸/۲۷ ۱۱:۱۹ | تعداد بازدید: 20
زهره زاده احمد عضو هیات علمی گروه بهداشت

زهره زاده احمد عضو هیات علمی گروه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه در گفتگویی با روابط عمومی معاونت آموزشی پژوهشی ضمن اشاره به این موضوع که شيوع ديابت به ويژه ديابت نوع دوم که بيشتر با شيوه زندگي مردم در ارتباط مي باشد،در طي دهه اخير افزايش چشمگيري داشته است بیان کرد: باورهاي نادرست بسياري در مورد ديابت وجود دارد که سبب مي شود کنترل اين بيماري مزمن در بعضي از مبتلايان با مشکل مواجه شود. جالب آن که بعضي از بيماران بين بيماري قند و ديابت تفاوت قائل هستند و به نوعي از کلمه ديابت فرار مي کنند و تصورشان آن است که فقط مقداري قندشان بالاتر از ميزان طبيعي است. واقعيت آن است که با کتمان نمودن بيماري مساله حل نخواهد شد.

وی ادامه داد:از آنجا که ديابت يک بيماري است که سيستم هاي مختلف بدن را تحت تاثير قرار مي دهد، تصحيح باورهاي غلط درباره ديابت، پيشگيري و درمان اين بيماري را تسهيل مي نمايد که یکی از این باورهای غلط در جامعه این است که ديابت يک بيماري جدي نيست و واقعيت آن است که در مورد ديابت ما دچار افراط و تفريط هستيم،

این عضو هیات علمی به تصور اشتباه مردم اشاره کرد که ديابت بيماري است که ديگران را مبتلا مي نمايد نه آنان را و افزود: از آنجا که افراد قابل توجهي از مبتلايان به ديابت در مراحل اوليه بيماري علائم قابل توجهي ندارند و بيش از يک سوم افراد ديابتي نسبت به بيماري خود آگاهي ندارند.

وی همچنین گفت: بعضي از ديابتي ها بعد از آن که متوجه مي شوند به ديابت مبتلا هستند همچنان به شيوه زندگي قبلي خود که آنان را مستعد ديابت کرده است ادامه مي دهند و به نوعي بيماري خود را جدي نمي گيرند. لذا بايد بدانيد ديابت يک بيماري جدي است.

وی در پایان بیان داشت:مرگ و مير سالانه ناشي از ديابت بيش از سرطان سينه و ايدز است و از هر سه فرد مبتلا به ديابت ، 2 نفر در اثر بيماري هاي قلبي و سکته جان مي بازند.

سر تیتر خبر
عضو هیات علمی گروه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه بیان کرد:
برچسب های خبر