بهداشت دهان و دندان کودکان در ایام نوروز

تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۲۷ ۰۹:۰۸ | تعداد بازدید: 24

ایام نوروز به دلیل سنت دیرینه ایرانیان و جشن آغاز سال نو، با افزایش مصرف مواد شیرین و شورهمراه است و توجه به بهداشت دهان و دندان به ویژه در کودکان از اهمیت بالایی برخوردار است.

زهره زاده احمد عضو هیات علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه در این خصوص بیان داشت: بهداشت دهان و دندان در کودکان یکی از عوامل مهم تاثیر گذار بر سلامت آن هاست که از همان دوران نوزادی که تنها تغذیه ی نوزاد شیر است، ضرورت می یابد.

وی در ادامه اظهار داشت: ریشه بسیاری از مشکلات دندانی در دوران کودکی است و مراقبت و حفظ سلامت دهان و دندان در کودکی سبب رشد مناسب و فاصله مناسب و مورد نیاز برای رشد دندان‌ها و پیشگیری از انواع بیماری های دهان و دندان خواهد شد. همچنین لازم به ذکر است که دندان های شیری یک کودک به اندازه دندان های دائمی او مهم هستند. دندان های شیری به کودک کمک میکنند تا غذا را خوب بجوند و خوب صحبت کنند و مراقبت از آن ها برای داشتن دندان های دائمی سالم در آینده بسیار حیاتی هستند.بنابراین آموزش بهداشت دهانی درست به فرزندتان در سنین پایین در واقع سرمایه گذاری در سلامت خود اوست که سود آن در تمام عمر به او خواهد رسید.

عضو هیات علمی دانشکده بهداشت افزود: مصرف تنقلات و مواد شیرین تا حد ممکن کاهش یابد و با بزرگتر شدن کودک و رسیدن به سن سه یا چهار سالگی زمان آن می‌رسد که به تدریج مسواک زدن به کودک آموزش داده شود و همچنین مادران باید در هنگام مسواک زدن کودک به سلامت ظاهری دندان های او توجه کنند و درصورت هرگونه تغییرات به دندان پزشک مراجعه کنند.

زهره زاده احمد در پایان گفت: آموزش بهداشت و مراقبت از دهان و دندان کودکان در ایام نوروز از اهمیت بالایی برخوردار است و علاوه بر آن، توصیه می شود والدین جهت دریافت مراقبت دوره ای و آموزش بهداشت دهان و دندان توسط کارکنان بهداشتی، به مراکز بهداشت مراجعه و همچنین هر 3 الی 6 ماه یکبار کودک خود را نزد دندانپزشک کودکان ببرند تا همزمان با انجام چکاپ های دهانی دندانی و تشخیص زودرس پوسیدگی های احتمالی دهانی- دندانی، راهکارهایی در خصوص بهداشت دهانی و همچنین تغذیه ی مناسب را از دندانپزشک دریافت کنند.