اهمیت مراقبت از کودکان دربرابر حوادث

تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۲۷ ۰۹:۰۴ | تعداد بازدید: 14

نیره کثیری، عضو هیات علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه با توجه به اهمیت بالای نقش حوادث در زندگی افراد به ویژه در کودکان، بیان کرد : حوادث همواره به عنوان يکي از مهم ترين عامل معلوليت و مرگ در انسان شناخته شده است. در ایران، حوادث به عنوان سومین علت مرگ و میر برای همه سنین و اولین علت مرگ در گروه سنی زیر 40 سال به حساب می آید.

وی در ادامه اظهار داشت: کودکان به عنوان گروه آسیب پذیر در این زمینه از اهمیت خاصی برخوردارند. بیش از 50 درصد از مرگ هاي کودکان 1 تا 59 ماهه ناشي از حوادث و سوانح، به دليل 4 علت حوادث من جمله حمل و نقل، سقوط، انسداد تنفسي و غرق شدگي بوده است که تمامي اين علل قابل پيشگيري مي باشند. یونیسف اذعان می کند که تا سال 2028 مرگ و میر کودکان بایستی به طور کامل امحا گردد و لذا این هدف از اهداف هزاره قلمداد می شود.

عضو هیات علمی دانشکده بهداشت افزود: یکی از دلایل در معرض خطر بودن کودکان، بی توجهی به محیط اطراف و تفسیر اشتباه از موقعیت است. همچنین به دلیل قد کوتاه ممکن است توسط افراد به خوبی دیده نشوند. کنجکاوی و ماجراجویی آنها نیز می تواند باعث بروز حوادث گردد و نظارت ناکافی والدین می تواند به وقوع حادثه در کودکان منجر شود و لذا والدین نقش کلیدی در مراقبت از کودکان را ایفا می کنند.

نیره کثیری در پایان گفت : جهت پیشگیری از حوادث در کودکان توصیه می شود آنها را تنها رها نکرده و مراقبت آنها را به کودک بزرگتر واگذار نکنید و لازم است والدین نحوه باز کردن راه هوایی و خارج کردن جسم خارجی و احیاء قلبی و ریوی را یادبگیرند و با افزایش آگاهی و انجام طرح های مداخله ای در جهت ارتقا سلامت کودکان گامی موثر و مفید را برداریم.